Sektördeki Büyük Bir Teknik Hata ve Shimano Uzmanlığı

Bahsedeceğimiz konu jant örüm işlemlerinden önce gerçekleştirilen, kullanılacak jant çemberinin ve göbeğin ölçülerine göre jant teli boyu hesaplama işlemiyle alakalı büyük önem taşıyan bir konudur.

Tel hesaplaması yapabilen yazılımları tasarlayan kurumların hepsi göbek flanş çapının karşılıklı iki deliğin merkezlerinden ölçülmesi gerektiğini telkin eder.



Bu ölçüm tekniğinin doğru sonuç vermediğini ve bu teknik kullanıldığında tellerde tansiyon problemi oluştuğunu net bir şekilde söyleyebiliriz. Akort işlemi ya imkansız hale gelmektedir ya da ciddi anlamda kalitesi düşmektedir.

En doğru sonucu almak için flanş çapının, flanş kabuğunun son bulduğu noktalardan ölçülmesi gerekir.



Shimano, verdiği teknik dökümanlar ile ürünleri arasında en yüksek tutarlılığa sahip firmadır. Göbek flanş çapı konusunda verdiği bilgiyi ve pratikteki ölçümü karşılaştırdığımızda bisiklet sektörünün bu konuda büyük bir yanlışlık içerisinde olduğunu görüyoruz.




Döküman bilgisi, üzerinde ölçüm yapılan göbeğe aittir. Ayrıca flanş ölçümünü bu şekilde gerçekleştirip tel boyu hesaplaması yaptığımızda akort işlemlerimizin optimum verimlilikte olduğunu belirtiyoruz.

Yorumlar